Tekens van hoop

House of Hope schijnt licht en brengt smaak in Rotterdam-Zuid! Zij maken Gods liefde zichtbaar en tastbaar door naast mensen in dit leven te staan en hen lief te hebben. Al jaren werken wij als kerk samen met House of Hope.  De voedselbank en kledingbank zijn hier voorbeelden van. De eerste post in deze 'Hope Gallery' waar wij tekens van hoop zichtbaar willen maken gaat dan ook over hen! 

 House of Hope is een sociaal initiatief op Rotterdam-Zuid. Momenteel zetten ongeveer 350 wijkbewoners, vrijwilligers en vaste krachten zich jaarlijks in om het werk van Stichting House of Hope mogelijk te maken. Onder leiding van 16 parttime betaalde medewerkers, wordt het merendeel van het werk met vrijwilligers en wijkbewoners uitgevoerd. 

In 2004 ruilden Cor en Elsbeth Hubach met hun gezin, gedreven door de liefde van Christus, een vredig plaatsje in het noorden van het land in voor de Tarwewijk in Rotterdam-Zuid. Daar zijn zij vanuit de International Christian Fellowship gemeente in Rotterdam (ICF) een diaconaal project gestart. Dat project heet House of Hope.

In de Bijbel wordt Jezus beschreven als iemand die enorme aandacht had voor mensen. Niemand uitgezonderd! Zijn onbegrensde liefde vormt een innerlijke motivatie voor de professionals en vele vrijwilligers die via House of Hope de handen uit de mouwen steken. Naast kerkelijke vrijwilligers dragen ook vele wijkbewoners hun steentje bij om de wijken mooier en beter te maken.