Gebed is essentieel voor wereldwijd evangelisatiewerk. De Grote Opdracht kan ten uitvoer worden gebracht als Gods mensen bidden, en als kerken huizen van gebed worden voor alle volken. Bidden voor de leiders en kerken over de hele wereld en voor de Heilige Geest versterkt mensen en kan harten van mensen openen.

Er zijn verschillende manieren om actief te zijn bij zending en om het plan van God hierin te ontdekken. Door actief te zijn in het zendingswerk dichtbij of ver weg ontwikkelt iedereen een interesse een breed wereldbeeld. Dit begint al in de kinderjaren ze actief te betrekken bij zendingsprojecten en hun mee te laten leven met leeftijdsgenoten die in een andere levenssituatie zitten.

Geven, in het bijzonder offerend geven, is nodig voor de wereldwijde zending van de Kerk van de Nazarener. De zendingstak van de Kerk van de Nazarener is zowel verantwoordelijk voor werven van fondsen voor het wereldwijde zendingswerk, als het ontwikkelen eigen zendingsinitiatieven. Deze fondsen zijn in verschillende categorieën verdeeld. 

Overal delen Nazareners met elkaar de zendingsverhalen van de kerk. Wanneer we deze verhalen horen worden we enthousiast en ontwikkelen een passie voor zending. Als we als Jezus volgelingen weten wat er op het spel staat en horen hoe anderen aan Gods roep voor missie gehoorzamen, worden we uitgedaagd hetzelfde te doen.

Over de NMI

 'De kerk is de enige vereniging die niet enkel voor haar leden is opgericht'. 

Een kerk is geen gezelligheidsvereniging die ervoor zorgt dat haar leden het goed hebben, een kerk is een community van mensen die met elkaar iets van Gods Goedheid zichtbaar maken in de wereld om hen heen. Als NMI zetten we ons in om 'het Goede Nieuws' te verspreiden in en over deze wereld.

Dat doen we op verschillende manieren:

  • Heel dichtbij in de wijk: Open kerk, Kledingbank en Voedselbank en samen optrekken met partners in de wijk om Carnisse nog mooier te maken.
  • Als Wereldwijde beweging hebben we onze krachten gebundeld en leggen we met elkaar geld bij elkaar om zendelingen, artsen, maatschappelijk werkers en predikanten te betalen. Jaarlijks collecteren we hiervoor middels de 2 WEF-collectes;
  • Ook bouwen we wereldwijd mee aan gebouwen, kerken, scholen, ziekenhuizen en kindertehuizen. Hiervoor sparen we met elkaar ons kleingeld voor het ‘Albastenfonds’, dat we ook twee keer per jaar inzamelen;
  • U kunt ook een kind 'adopteren' of ondersteunen middels ons Kinder Adoptie Plan
Kenya 2019 Mission Trip Fact File

En natuurlijk gaat het er niet alleen om wat we in georganiseerd verband doen, ook denken we graag met u mee en hopen u te stimuleren om in uw eigen omgeving te zoeken naar manieren om Gods Koninkrijk zichtbaar en tastbaar te maken.

Op deze manier proberen wij invullen te geven aan het 'scheppen van tekenen van Hoop in de wereld'. 

 

Setkin Sies, voorzitter Zendingsraad   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Meer informatie over het landelijke zendingswerk