Laat Uw naam geheiligd worden

De naam van de Vader is heilig, daarom is 'Vader' apart in drie passe-partouts, om de apartheid = heiligheid van zijn naam uit te drukken. Drie passe-partouts omdat de Vader ook vertegenwoordigd is in de zoon Jezus en de Heilige Geest.

De namen zijn van mensen uit de bijbel en van de schildergroep plus twee koffiedrinkers: de gewone mens. De mens die God / Jezus volgt is heilig = apart gezet voor God, maar onze naam is niet heilig.

Daarbij is God ook licht. In het schilderproces ontstonden vlammetjes op de letters, als beeld dat God licht en als vuur is (1 Joh. 1:5, Ezech 1: 4-28). Van daaruit kwam het idee van de kandelaar.

Ezech. 1: 26 (NBG) ‘Boven het uitspansel boven hun hoofden was wat er uitzag als lazuursteen, dat de vorm had van een troon;’ Naar aanleiding hiervan is het bovenste deel blauw gemaakt. De plaats waar God was toen Hij iets van Zichzelf aan Ezechiël toonde. En een aspect van God is ook Vader dus dat is de link met blauw.

Het witachtige is om de naam ‘Vader’ te accentueren.

Het groen-gelige verbeeldt de aarde waarop wij als mensen leven.

 

Dit schilderij is gemaakt door de schilderclub van de Kerk van de Nazarener. Zij maken voor elke week een schilderij waarmee ze de bede van die week verbeelden. Deze week: Laat Uw naam geheiligd worden