Geloof je dat God tot je wil spreken

Geloof je echt dat Jezus Christus, de Zoon van God op dit moment en op elk moment bij je is? Het is zijn verlangen om met de Vader te wonen in de harten van wie hem liefhebben om ons met Zijn Geest een tempel te maken waar Hij woont. (Joh.14:23) Jezus is in jou, en Hij is liefde. Vertrouw je er op dat God graag met jou in gesprek gaat? Geloof je dat Jezus geen verhaal uit een boek is, maar een persoon en dat hij in je leeft?

Stel je voor dat je op een verjaardag met iemand in gesprek gaat, en die persoon vertelt het ene verhaal na het andere. Er komen allerlei vragen voorbij maar je krijgt geen kans om te antwoorden. Zonder ook maar gevraagd te hebben wat je doet, waar je van houdt, waar je mee bezig bent, wat je belangrijk vindt, kijkt hij of zij je aan en zegt: “zo, was goed en fijn je gesproken te hebben - moeten we nog eens doen! Fijne avond nog.” Deze persoon was volkomen op zichzelf gericht en totaal niet geïnteresseerd in jou. Hoe groot is de kans dat je deze persoon als vriend / vriendin hebt ervaren?

Jezus zegt: Vrienden noem ik jullie! (Joh.15:13-15) Jezus wil je Vriend zijn… geloof je dat? Wil je dat? Mag Hij dat?  Geloof je dat Jezus in je woont? Dat hij graag met je in gesprek wilt en jij niet alleen op elk moment iets tegen hem - je beste Vriend - kan zeggen, maar dat hij jou Zijn vriend(in) noemt en ook elk moment iets tegen jou wil kunnen zeggen. Verwacht je dat? Geloof je dat? Behandel je hem als je Vriend? Vraag je ook naar wat Hem bezig houd op dit moment? Wat hij belangrijk vind? Of je misschien iets voor hem kan betekenen? Hoe hij ergens over denkt? En geef je hem ruimte om te antwoorden?

Deze vragen zijn heel belangrijk om over na te denken want dit bepaald je gebedsleven. Het is niet zo dat God alleen tegen mensen uit de Bijbel sprak en niet meer tegen ons… zij waren mensen zoals jij en ik!

Wil je echt Gods stem leren verstaan? Dan moet je leren alert en opmerkzaam te zijn en het steeds te verwachten.

Als ik iets kwijt ben dan zoek ik er overal naar, dan verwacht ik het overal te zien en kijk ik anders naar mijn omgeving… ik zoek…ik verwacht.

Zo moeten we leren om Gods stem te 'zoeken' - hem te leren verstaan in situaties….anders naar de omgeving te kijken en te verwachten dat we hem overal horen.

 

 

Bronnen
Voor al deze inzichten steun ik op en ben ik geïnspireerd door de inzichten van Dallas Willard en zijn boeken: Hearing God, The Divine Conspiracy en Knowing Christ Today. Jan Johnson, diverse lezingen en haar boek When The Soul Listens. En Robert Mulholland jr. Invitation to a Journey.