FIRST CHURCH OF NAZARENE - MARAKWET EAST - KENIA
Hierbij een verslag over hoe het gaat met de First Church of Nazarene Marakwet East, Kenia. Na de COVID-19 lockdown en avondclock mogen kinderen weer naar school en de kerkdeuren zijn nu ook weer open. Het leven keert langzaam terug naar zijn normale gang. De nasleep van corona is gelijk zichbaar. Veel mensen stierven door corona in de grote steden van kenia, en een paar ouderen stierven in ons projectgebied.

De bouw van de kerk

Nadat de kerk was erkend als een officiële kerk van de Nazarener in Kenia, hebben we een projectvoorstel over de adoptie van de kinderen en het kerkgebouw naar NCM gestuurd. Zodat de kinderen geadopteerd kunnen worden via het Kinder Adoptie Plan (KAP). Dat hebben we vorig jaar in december 2019 gedaan. Tot nu toe hebben we geen feedback ontvangen van NCM.

Inmiddels is de fundering en het dak is voltooid, en een deel van de vloer gecementeerd. Wat er nu overblijft is het cementeren van de rest van vloer en de bouw van de muur en het podium. Er zijn ook stoelen, muziek instrumenten, etc. nodig.

Kerkgangers groeien en volgens de kerkenraad bezoeken elke zondag meer dan 70 volwassenen en ongeveer 139 kinderen de dienst. De zondagsschool wordt goed beoc
ht!
Er moet veel gebeuren in de nieuwe kerk. Een predikant moet worden opgeleid door de kerk van de Nazarener en iemand die de Bijbelstudie leidt voor de jeugd en de zondagsschool.
De diensten vinden wel plaats binnen de kerk en mensen zitten op stenen en de plastic stoelen die we hadden gekocht.

Oproep -Bouw de Kerk mee
Mijn oproep voor degenen die dit bericht leest. Mijn verzoek aan degenen die dit rapport lezen: doneer en help ons om de kerk verder te bouwen en ook stoelen te kopen en andere materialen dat de kerk nodig heeft om te functioneren.
De District Superintendent Rifty Valley leidt momenteel de Kerk tot er een nieuwe voorgang is opgeleid.

Adoptie kinderen
En er zijn 5 kinderen die al gefinancierd worden door leden van KvdN Rotterdam. Er zijn nog steeds 40 kinderen die geadopteerd kunnen worden. Help deze kinderen ook met uw financiële steun.

Oogsten
Het zaad is gezaaid en viel in goede aarde zoals beschreven in Mattheüs 13:8. Het gaf vrucht, met 139 kinderen en 70 volwassenen, en 16 jongeren.

Uw bijdragen kunt u geven op twee manieren:
- Via de DNMI (het Nederlandse district) – IBAN NL 37 INGB 000 40 85 285 o.v.v. First Church of Nazarene ( APT1114. Africa East Field (Elgeyo/Marakwet),
- Via de rekening van onze kerk (NL47 INGB 0002 3272 71) o.v.v. Kenia.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorcas Chepkwony (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Hartelijk dank