Bouw van de Schuur

Bij deze wil ik jullie een update geven over de voortgang van het Nazarene Community Center in Marakwet East, Kenia. Sommige van jullie hebben voor dit project een bijdrage gedoneerd of hebben het benefit diner van 20 april 2017 bijgewoond.  

Wij hebben nu een stukje 1/2 hectare grond en gaan hier het Community Center bouwen. Het Community Center bestaat oa uit een slaapzaal voor 35 weeskinderen en een eetzaal. Voordat dit kan gebeuren is er een schuur nodig, waar alle materialen voor de bouw van de slaapzaal bewaart kunnen worden. 

De schuur is bijna klaar maar er is nog financiering nodig voor een aantal items:

  • Kosten aannemer
  • Metalen deuren (2 stuks) 
  • Stalen ramen  (2 stuks)           
  • 15 cement zaken  
  • Hout voor het dak
  • Transport
  • Ballast
  • Water voor cement              

De totaal kosten  €  1.100,- 

 Ik werk heel hard om dit bedrag bij elkaar te krijgen, door allerlei activiteiten te organiseren. Als de schuur af is, zullen wij beginnen met het bouwen van de slaapzaal. De kosten voor de slaapzaal (incl.inrichting) zijn circa € 20.000

De weeskinderen 

Met dit project helpen wij 35 weeskinderen die het Sosurwo Fonds  de afgelopen 5 jaar gesponsord heeft. Het idee is dat ze door de weeks in het Community Center slapen en in het weekend naar hun eigen familie gaan om de familie verband niet te verliezen. 

De familieleden zijn meestal erg arm en daarom kunnen ze deze kinderen niet helpen met school benodigdheden. Sommige kinderen hebben geen ouders omdat ze zijn gestorven aan AIDS / HIV  of omdat ze zijn gedood door veerovers uit het naburige district, die ’s nacht komen en hun vee stelen. De Community Center zal als een thuis voor deze kinderen zijn. 

Ik ben bezig geweest deze kinderen te laten adopteren via ons Kinder Adoptie plan.

 Ik ben de afgelopen periode door ups and downs gegaan en heb iedereen gesproken in Kenya. Het ging allemaal prima. De kinderen hebben hun foto’s laten nemen en hebben ze gebracht naar het regionale kantoor  in Zuid-Afrika.

 Zuid Afrika coördineert alle kinderen die geadopteerd gaan worden in heel Afrika. Zij sturen deze lijst naar Kansas City. Daarna worden de kinderen geadopteerd door leden van onze gemeente, de Kerk van de Nazarener (KvdN), wereldwijd.

Ik was erg blij toen ik hoorde dat de afgevaardigden van Nazarene Compassion Ministry uit KvdN Nairobi in het weekend van 15 juli 2017 naar Zuid-Afrika is gegaan om de portfolio van onze weeskinderen in orde te maken!

Ik had gehoopt dat eind juli alles geregeld zou zijn voor de kinderen en ik zondag in de dienst op het podium kon staan juichen "het is eindelijk zover!!!"

Ik heb gewacht en gewacht op een bericht uit Kenia…  Maar er was geen bericht. Ik heb gevraagd om een update.  

De afgevaardige uit Kenia verwees mij naar de ‘Child Development Coordinator Nazarene Compassionate Ministries-Africa' die gevestigd is in Zuid Afrika. Volgens de coördinator moet een kerk aanwezig zijn in de gemeenschap waar de kinderen leven om de kinderen aan te nemen. Hij stuurt een 7 pagina’s tellend document met regels en protocol van de Kerk wat betreft kinderadoptie.

Zoals u weet is er nog geen KvdN in Marakwet East. Het project is net begonnen. Sinds 2014 ben ik bezig te onderzoeken of we een Nazarener gemeenschap daar kunnen starten. Het Community Center zal een pioneer zijn, en zal een belangrijke rol spelen als eerste KvdN in dat gebied.  Het is dan ook heel belangrijk dat de schuur snel gebouwd is, dan kunnen we er een deel van gebruiken voor bijeenkomsten. 

Ik wil dit alles onder jullie aandacht brengen, zodat we samen een oplossing kunnen vinden om dit allemaal snel te kunnen realiseren. 

 

Bedankt voor jullie aandacht,  

God zegen het werk van onze handen.

 

Dorcas Jeruto