Deel 5

Lief dagboek,

Ik heb zoveel te vertellen! Om gelijk maar met het mooiste, allermooiste te beginnen: IK BEN MAMA GEWORDEN!! Van het allerliefste kindje dat ooit geboren is en ooit geboren zal worden! Maar ik zal beginnen bij mijn terugkomst in het dorp, want ik kon beter in Amsterdam blijven.

Een of ander figuur in de regering heeft het geniale idee opgevat dat iedereen in zijn geboorteplek een krabbel moet zetten. Een keer raden; Jos komt uit gehucht bij Amsterdam! Gelukkig hadden we nog 3 maanden tijd om "even" te trouwen. Het was echt heel intieme en kleine bruiloft, met alleen onze families. En inderdaad, ik kon niet meer in de uitgekozen trouwjurk. Het kon Jos en mij niets schelen dat ik met een dikke toeter trouwden! We besloten om als huwelijksreis dan maar naar Jos' geboortedorp te gaan en daar een paar daagjes te blijven.

Maar ik had kunnen weten dat het een chaos zou worden.... we waren op weggegaan; overal puinhoop! Iedereen was op zoek naar een slaapplek in dat dorp. En ik dacht dat bevallingen altijd op de geplande datum gebeurde. Nou, verrassing; niet dus!

Staan we weer voor een b&b en ik hield het niet meer... gelukkig had de beheerder nog een plekje... Had die kerel nog een caravan naast zijn huis staan! Tja, geen luxe, maar ik was dolblij! Om nou niet alle zwangere vrouwen te vertellen hoe geweldig bevallen is.... laat ik het zo zeggen; gelukkig komt er een kindje eruit, want het doet pijn! Niet normaal!
Jos was rustig, maar toen de beheerder door had dat ik aan het bevallen was...

Kraamvisite kwam ook ongeveer uit de lucht vallen; een paar mannen van Job-score hadden viavia gehoord van een baby die geboren zou worden in een caravan. En ze wisten maar 1 caravan. Ze mochten de baby vasthouden en ik zag hoe zij hem zo voorzichtig vasthielden.

Komen er ook nog een paar Iraniërs aan de deur van caravan kloppen. En dat waren rijke lui! Jos en ik snapte er niks van, we hebben het vast verkeerd begrepen, want ze hadden het over "het stond in de sterren." Vast google-translate gebruikt ofzo. Ze spraken onze taal een beetje, maar vooral Arabisch. We kregen kraamcadeautjes: Goudstaafjes, kruiden en een of ander goedje wat heerlijk ruikt als je het aansteekt.

Jos en ik zijn dolblij met dit wonderlijke kindje! Ik vergeet nog het belangrijkste nog te vertellen; zijn naam betekent "God zal met ons zijn."

Wij noemen de baby: JEZUS!!