Deel 3

Lief dagboek,

Mijn moeder... echt... wat hou ik van haar! Ik zag er zo tegen op om haar te vertellen dat ik een kindje krijg! Want tja, we zijn nu een paar weken verder, nu 3 maanden.. En elke ochtend ben ik ziek, en na een paar ochtenden de wc bezet houden en veel spugen zag ik er ook terrible uit. En mijn buik word ook dikker, echt verschrikkelijk!
En toen kwam ma op mijn kamer om te praten. Nou, en als je moeder je wil spreken op je kamer, dan weet je het wel!

Ik heb haar over de ontmoeting vertelt, daar geloofde ze hélémaal niks van. Ze zei dat ik gewoon eerlijk moest zijn dat ik seks gehad heb.
Maar dat is dan ook echt mama, want ze zei: “Ik snap dat je niet alles aan mij wil vertellen. Maar ik zal altijd van je houden, ook nu, al krijg je een kindje en vertel je mij niet van wie. Het is vast van Jos. Altijd zal ik voor je klaarstaan, maar jij bent nu geen kind meer en zal de verantwoordelijkheid krijgen over een ander mensje. Je zal dit ook aan Jos moeten vertellen en oplossingen moeten verzinnen voor jullie trouwplannen, nu er een kleintje aankomt. En pa en ik willen je begeleiden, maar jij moet de leiding nemen over je leven.”.

Ach lieve mama, welke leiding??? Het overkomt mij gewoon!! Nouja, gewoon... ik heb dus echt geen flauw idee hoe ik plotseling zwanger ben geworden. En ik heb het idee dat dit pas het begin van heel veel onverwachtse dingen is!

Maar toen wilde mama ook iets vertellen, want ze wilde niet dat ik het op straat zou horen. Ze vertelde dat tante Elly in Amsterdam zwanger is! Nou, dat is pas echt raar! Dat is echt mijn liefste tante en zij en ik zijn tegelijkertijd zwanger? Even ter info; tante Elly is ook mijn oudste tante!! Ze is bijna bejaard, helemaal grijs en zij zal over ongeveer 4 maanden een baby'tje krijgen! Echt! Ik snap er helemaal niks van! tante Elly en oom Zack kunnen helemaal geen kinderen krijgen, dat zei de dokter. Die zal nu ook wel raar opkijken! Dus ik krijg een nichtje of neefje en nog geen 12 weken later zelf een kind. Wordt leuk tijdens verjaardagen; wie is tante, wie is oom, wie is neef of nicht? Generaties worden zo wel lekker gemixed!

Nou zou ik vandaag naar haar toegaan, maar mama wil dat ik eerst met Jos praat. Ik zie er zo tegen op! Gisteren zei hij: “Ik koop geen lekkers meer voor jou, want straks pas je jouw trouwjurk niet meer!” En hij petste zo zijn hand tegen mijn kont! Ik kon alleen maar stom meelachen.. ik kan wel janken!

Morgen dus praten met Jos en daarna gelijk door naar Amsterdam. Even uit het dorp en weg bij Jos. Want daarna zal het hele dorp het weten, en dat kan ik nu niet aan.
Ik wil gewoon bij tante Elly bijkomen. Ze is ook zo ontzettend lief! En ik kan haar meer vertellen dan mama... en dat heb ik wel even nodig!

Ik zet mij schrap voor morgen, nog steeds ontzettend verliefd op de allerliefste... maar Jos gaat mij morgen dumpen. Wat moet hij nou met een meisje die in verwachting is en niet van hem? Hij zal boos zijn, omdat ik seks heb gehad met iemand anders. En dat is niet eens waar! Ma geloofde mij niet, en Jos vast ook niet..
God, zou U daar niet iets aan kunnen doen? Als ik zou mogen kiezen dat er 1 iemand is die mijn verhaal gelooft, dan wil ik dat het Jos is!! Ik hoop dat God ook snap dat ik dit zo zwaar vind!!

Vannacht zal ik niet slapen, dat is zeker!
Morgen.... mijn hart breekt...wat een puinhoop. Ik weet even niet wat er mij te wachten staat.