Weet je, er waart een dief rond. Een hele nare en brutale dief. Geen ordinaire inbreker die je tv meeneemt en misschien wat sieraden. Nee, een veel geniepiger en schadelijker dief. 

Deze dief berooft je op klaarlichte dag van je vreugde of van je zekerheid. Of erger nog van je vertrouwen op een betere toekomst.

Voor inbrekers hebben we goede afweer. Je kunt sloten plaatsen, dievenklauwen, of misschien zelfs camera’s plaatsen of hoge druk verfpatronen in de scharnieren zetten. Maar wat te doen met deze dief?

Lees je bijbel en wapen je met geloof. Geloof dat jij een gewild kind van God bent. Geloof dat wat je aangedaan wordt door God rechtgezet wordt. Geloof dat jij de plas waard ben waar je in danst en de vreugde die je dag opfleurt.

Er is nog iets anders dat je kan doen. Behandel de mensen om je heen met respect en Liefde. Doe wat je kan om het leven dat je leeft te wieden van plekken waar hij kan verschuilen. Sta op als je onrecht ziet en doe er wat aan.

We hebben elkaar als gemeenschap belooft om voor elkaar te zorgen. Er te zijn als het moeilijk wordt en tijd te nemen om te delen wat er gebeurt in je hart, je geloof, je leven. Te lachen als er gelachen worden kan, te zingen als je ziel zingt en samen te huilen als het leven zeer doet. Laten we dat doen en op die manier die geestelijke dief geen plek in ons midden gunnen.

Laten we in de kleine en de grote dingen geen medeplichtigen worden, maar laten we aan de andere kant instrumenten zijn van heling. Genezing van de blauwe plekken die we allemaal oplopen in dit leven. Partners van de Heilige Geest op de reis naar wat nog niet is, maar spoedig komen zal.