In onze serie over schoonheid, goedheid en waarheid vanavond het derde en laatste deel over De goedheid van God ervaren. We kijken samen naar de vader. Jezus geeft ons in dit verhaal een beeld van hoe God als vader is. God is als deze vader die je welkom heet en een feest geeft omdat Hij je veilig in Zijn armen kan sluiten. Je vindt hier de thuisliturgie om zelf of samen met anderen deze viering te beleven.

 

 

 

Luisterlied - Vader, U bent goed (Opwekking 630) Luister hier  

Inleiding 

Luisterlied -  Thuis (Sela) Luister hier  

Verwerking 
Denk na over de vier bijzondere kenmerken van de vader uit dit verhaal. Kijk hoe de vader omgaat met zijn zoon. Betrek dit op je eigen relatie met God en ga hierover in gesprek met Hem:

De vader ziet hem in de verte aankomen
Als je ver van God bent of jezelf ver van God voelt – welke stappen kun je nemen richting God  “de Vader” die jou ziet? Geloof je dat Hij jou ziet? 

De vader krijgt medelijden
Ons beeld van God speelt een essentiële rol in hoe we God ervaren: geloof je dat God medelijden en liefde voor jou heeft? Wat je ook doet of gedaan hebt? 

De vader rent zijn zoon tegemoet
Kun je bedenken op welk wijze God – als het ware – naar jou toe is “gerend”? 

De vader valt hem om de nek en kust hem
In Jezus is God naar de aarde gekomen om met ons te leven en te ervaren wat wij mee maken. God, in Jezus,  ontmoet ons waar we zijn. Kun je van momenten in je leven herinneren dat God naar je toe kwam en als het ware je omhelsde en je een kus gaf? 

Luisterlied - Waar vriendschap en liefde zijn, daar is God (Sela) Luister hier  

Zegen
Moge God je zegenen en je beschermen. 
Moge Hij je met vreugde aanschouwen en je liefdevol behandelen. 
Moge Hij zich tot je wenden en je vrede schenken.