Kerk Nazarener Rotterdam
Inloggen

Log in in uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

We willen je elke maand een oefening meegeven. Iets dat past bij het thema en dat je helpt om er in het dagelijks leven in je wandel met God handen en voeten aan te geven. Deze maand: ruimte maken in je leven.

Er zijn twee beelden over God die rondgaan onder gelovigen (maar ook onder ongelovigen) en beiden zijn ze niet waar. Ze vormen het uiterste van een spectrum.

Dit is alweer de vierde avond van In de Praktijk. En als ik zo naar de thema’s kijk die de afgelopen avonden voorbij gekomen zijn, merk ik dat we veel om hetzelfde thema heen cirkelen. Vanavond doen we dat nog een keer en maken we het thema ook heel expliciet: God is liefde. En Zijn liefde voor ons is onvoorwaardelijk.

We willen je elke maand een oefening meegeven. Iets dat past bij het thema en dat je helpt om er in het dagelijks leven in je wandel met God handen en voeten aan te geven. Deze maand: een lectio divina over 1 Kor. 13:4-8.

We willen je elke maand een oefening meegeven. Iets dat past bij het thema en dat je helpt om er in het dagelijks leven in je wandel met God handen en voeten aan te geven. Deze maand: schrijf je eigen handvest voor de geliefde.

Wat is een handvest?
Een handvest was vroeger een oorkonde waarin een vorst bepaalde rechten of vrijheden aan iemand toekende. De vorst zette daar zijn handtekening en zijn zegel onder. Vandaag de dag wordt het woord vooral gebruikt als beginselverklaring. Wij gebruiken het als een verklaring van God voor jou. God laat jou hierin weten hoezeer je door Hem geliefd bent.