Kerk Nazarener Rotterdam
Inloggen

Log in in uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Challenges

Deze maand hebben we drie uitdagingen voor je. één die aansluit bij de inleiding van de avond van In de Praktijk en twee die aansluiten bij de serie over de zeven hoofdzonden. Daarin gaat het deze maand over woede.

 

Bij In de Praktijk hebben we stil gestaan bij de vraag hoe je kunt veranderen. Jezus vindt het heel belangrijk dat we veranderen. Als we mee willen doen in Zijn Koninkrijk kunnen we niet blijven zoals we zijn. We hebben vernieuwing nodig van ons hart en van ons leven. We hebben gezien dat het daarbij heel belangrijk is welke verhalen we aan onszelf vertellen over ons leven en over de wereld. Daarom deze maand een uitdaging om een brief te schrijven aan God waarin je Hem vertelt hoe je zou willen dat je leven met Hem eruit ziet.

We hebben deze maand gezien dat Jezus iedereen welkom heet in het Koninkrijk. Het doet er niet toe wie je bent, waar je vandaan komt, wat je hebt of wat je gedaan hebt. Iedereen is welkom en iedereen mag meedoen. Het Koninkrijk is inclusief.

Maar we leven in een wereld waar lang niet iedereen overal welkom is.

40-dagenchallenge 2019: vasten

Waarom vasten?

Het doel van vasten is investeren in je relatie met God. Met vasten richt je je hart op God. Je drukt ermee uit dat God als gever je liever is dan alle gaven die je van Hem ontvangt. Vasten staat echter nooit op zichzelf. Het is een middel van genade waarbij je iets weglaat uit je leven om ruimte te maken voor iets anders: meer tijd voor gebed, bijbel lezen, zoeken naar de wil van God, belijden van zonden, verwerken van rouw of oud zeer etc. Het doel van al deze dingen samen is dat je meer van God gaat zien in je leven en je Hem de ruimte geeft om je te veranderen naar het beeld van Jezus.

De challenge van deze maand gaat over de stap die vooraf gaat aan het belijden van je zonden aan God of aan iemand anders. Om een beter zicht op je eigen gedrag te krijgen, is het goed om zelfonderzoek te doen. Zelfonderzoek helpt je om je geweten te vormen. Je kijkt met God samen terug op je dag. Je mag dit doen in het vertrouwen dat God het je ook zal laten weten wanneer het nodig is om wat boven komt te belijden in de nabijheid van iemand anders.

Hieronder staan een aantal suggesties / verschillende oefeningen in simplicity.

 

Het is geen verplichte to do list, maar het zijn oefeningen die kunnen helpen als je de weg van simplicity wilt bewandelen. Lees deze lijst eens door en kijk of er iets tussen zit wat bij jou past, of wat bij jou binnenkomt. Vraag Gods Geest je te leiden.

- Koop een maand (of vastgestelde periode) alleen wat je echt nodig hebt om te leven voor jezelf en eventueel je gezin. Alles wat je wel wilt kopen maar wat niet noodzakelijk is, schrijf je op een apart lijstje. Evalueer na een maand eens of je dat wat je wilde kopen echt hebt gemist, je het alsnog wilt halen of dat je eigenlijk prima zonder kan.