Kerk Nazarener Rotterdam
Inloggen

Log in in uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Challenges

‘Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn’ en ‘Jullie kunnen niet God dienen én de Mammon’. Zomaar twee uitspraken van Jezus uit de Bergrede waar we deze maand naar kijken. Maar hoe doe je dat in de praktijk? Hoe zorg je dat je een schat in de hemel hebt? En hoe dien je God in plaats van de Mammon? Daarom deze maand twee uitdagingen: één om te leren leven met een ongedeeld hart en één om te leren leven zonder hebzucht.

Het verlangen om bovenmatig geprezen te worden is een hardnekkig verlangen en moeilijk te bestrijden in onszelf. Zoals met alles in ons leven waar we vanaf willen is bewustwording de eerste stap. Daarom deze maand een uitdaging om te werken aan twee dingen die je kunnen helpen om je bewuster te worden van je verlangen naar eer en roem: stilte en afzondering.

We hebben gezien dat Jezus ons uitdaagt om een laag dieper te kijken. Om niet zwart/wit te kijken naar welk gedrag nog net kan of niet meer kan, maar om ons hart aan te passen. Want als we ons hart en ons denken aan passen aan Jezus, vloeien onze keuzes en ons gedrag voort uit wie we zijn: leerlingen en volgelingen van de grote Koning.

Die nieuwe houding en dat nieuwe denken moet worden gesteund door nieuw gedrag. Gedrag dat je niet altijd vanzelf aanleert, je moet het doelbewust oefenen. Daarom hebben we elke maand één of meer challenges om uit te kiezen. Die helpen ons om ons gedrag te veranderen. Deze maand hebben we een aantal uitdagingen die passen bij de voorbeelden die Jezus ons gegeven heeft.

God wil dat we Hem, anderen en onszelf liefhebben. Jezus vat de 613 geboden van de Wet samen in deze twee: “Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.” De uitdaging van deze maand helpt ons omdat op kleine, praktische manieren vorm te geven door ‘Random Acts of Kindness’ te doen voor anderen, in Nederland ook bekend onder #Doeslief, de campagne van stichting Sire. 

Deze maand hebben we drie uitdagingen voor je. één die aansluit bij de inleiding van de avond van In de Praktijk en twee die aansluiten bij de serie over de zeven hoofdzonden. Daarin gaat het deze maand over woede.

 

Bij In de Praktijk hebben we stil gestaan bij de vraag hoe je kunt veranderen. Jezus vindt het heel belangrijk dat we veranderen. Als we mee willen doen in Zijn Koninkrijk kunnen we niet blijven zoals we zijn. We hebben vernieuwing nodig van ons hart en van ons leven. We hebben gezien dat het daarbij heel belangrijk is welke verhalen we aan onszelf vertellen over ons leven en over de wereld. Daarom deze maand een uitdaging om een brief te schrijven aan God waarin je Hem vertelt hoe je zou willen dat je leven met Hem eruit ziet.