Avonddienst In de Praktijk 20 mei 2020 - thuisliturgie

 

Welkom bij de online avonddienst van In de Praktijk 20 mei 2020. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen, houden we de avond van In de Praktijk online. Je vindt hier de liturgie waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Het thema van deze avond is: Een leven dat vrucht draagt. De schriftlezing is uit Mattheüs 7:13-27.

 

 

Welkom
Van harte welkom bij deze viering. We beginnen met ons vaste openingslied 'Loof de Heer, mijn ziel'.
Je vindt het lied hier.

Gebed
Neem de tijd om dit moment aan God op te dragen. 

Overdenking

Luisterlied
We luisteren naar het lied 'Bij U is de bron' (Psalm 36) van Sela.
Je vindt het lied hier.

Verwerking
Aan het einde van dit seizoen heeft Marleen een samenvatting gegeven van alles wat wij dit jaar bij In de Praktijk hebben bestudeerd en besproken. Dit past allemaal bij het thema “Leven in het Koninkrijk”  en is gebaseerd op de toespraken van Jezus in de Bergreden van Mattheüs hoofdstuk 5-7. 

Het thema van vandaag is “Een leven dat vrucht draagt” en in Johannes 15  legt Jezus zijn discipelen uit dat we alleen in verbinding met Hem vrucht kunnen dragen. 

De woorden van Jezus in de Bergrede  zijn vol van wat het betekent om in verbinding met Jezus te zijn om zo vrucht te kunnen dragen. 

Lees in de komende tijd regelmatig deze drie hoofdstukken van Mattheüs in gebed (als het kan in één keer, maar je kunt ook een aantal verzen per keer doen – maak er dan een plan voor). Laat Jezus tot je spreken. Stel de vragen:

  • Wat wilt U tot mij zeggen?
  • Wat wilt U dat ik loslaat?
  • Wat wilt U dat ik doe?

En wees dankbaar dat Jezus jou kent en jou lief heeft.

Luisterlied
Thuis - Sela
Je vindt het lied hier.