Motivatie om Gods Stem te Verstaan

Gods stem verstaan moet gezocht worden als een manier van leven, als in een 'verborgen omgang met God' zoals de Psalmisten dat zeggen. Alleen onze commune met God bepaalt de context voor communicatie met God. Wat ook ontzettend belangrijk is is dat je je realiseert dat Gods stem horen gaat over wie je bent, de totale persoon, over jou als geheel en het raakt alles!! Bidden gaat niet alleen over wat je moet doen, maar meer nog over wie God wil dat jij wordt. En dat is waar geestelijke vorming over gaat …. wie jij wordt en bent in Christus. Het moet ons doel en verlangen zijn om niet alleen de stem van God te verstaan, maar om volwassen mensen in een liefdevolle relatie met God te zijn.

Wil je Gods wil voor je leven weten omdat je bezorgd bent over of het wel goed met je zal gaan of wil je Gods wil verstaan en Hem horen vanuit een verlangen meer op Jezus Christus te lijken en om zo te leven voor het welzijn van anderen en de glorie en verheerlijking van God? Luister je met een bereidheid te dienen zoals Jezus ons diende?

Als je ten diepste een persoonlijke agenda hebt en je jouw voordeel wilt doen met goddelijke informatie dan draait het om jou… en die houding maakt het onmogelijk om Gods stem te horen. Als onze motivatie niet goed is, dan kan God niet met ons samenwerken.

Als je in je leven zelf de controle nog altijd vasthoud en jij bepaalt wanneer God aandacht van jou krijgt en jij de momenten kiest waarop God iets tegen jou mag spreken… dan ben je niet all-in. Als jij je dagelijks leven en je geestelijk leven als twee aparte dingen ziet, dan heb je nog niet begrepen wat het betekent dat Jezus in je woont.

lees het vervolg verder in Geloof je dat God tot jou wil spreken?

 

 Bronnen
Voor al deze inzichten steun ik op en ben ik geïnspireerd door de inzichten van Dallas Willard en zijn boeken: Hearing God, The Divine Conspiracy en Knowing Christ Today. Jan Johnson, diverse lezingen en haar boek When The Soul Listens. En Robert Mulholland jr. Invitation to a Journey.