Kerk Nazarener Rotterdam
Inloggen

Log in in uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Blog/Vlog

Avonddienst In de Praktijk 20 mei 2020 - thuisliturgie

 

Welkom bij de online avonddienst van In de Praktijk 20 mei 2020. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen, houden we de avond van In de Praktijk online. Je vindt hier de liturgie waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Het thema van deze avond is: Een leven dat vrucht draagt. De schriftlezing is uit Mattheüs 7:13-27.

Dit seizoen zijn we bezig geweest met de zeven hoofdzonden. We hebben dat niet voor niets gedaan. De zeven hoofdzonden vormen al eeuwenlang een hulpmiddel voor christenen. Ze helpen je om te reflecteren op je eigen leven. Want als we eerlijk naar onszelf kijken, weten we dat er genoeg is in ons leven dat niet gaat zoals het zou moeten gaan. Door zo naar onszelf te kijken en ons te laten vormen door de tegenover liggende deugden zullen we een leven ontwikkelen dat vrucht draagt.

Avonddienst In de Praktijk 22 april 2020 - Thuisliturgie

 

Welkom bij de online avonddienst van In de Praktijk 22 april 2020. Omdat we niet bij elkaar kunnen komen, houden we de avond van In de Praktijk online. Je vindt hier de liturgie waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Het thema van deze avond is: Samen leven. De schriftlezing is uit Mattheüs 7:1-12.

Het thema van deze maand is ‘samen leven’. Samen leven kan heel mooi zijn, maar het kan ook moeite opleveren. Sommige van onze karaktertrekken maken ons niet gemakkelijker in de omgang. Daarom kijken we deze maand naar afgunst. Want afgunst sloopt relaties.
Afgunst kan een heel vernietigende kracht zijn in ons leven. Als we afgunstig zijn gaan we niet alleen op een heel vernietigende manier te keer tegen degene op wie we afgunstig zijn. Met onze afgunst komt vaak ook een behoorlijke dosis zelfverachting en zelfhaat mee.