Kerk Nazarener Rotterdam
Inloggen

Log in in uw account

Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
Onthoud me

Blog / Vlog

Introductie

Deze maand staan we bij In de praktijk stil bij het geestelijk of meditatief lezen van de Bijbel. Deze manier van Bijbellezen laat het licht van Gods woord schijnen over de dingen die in jouw leven spelen. Zo verbindt God Zijn verhaal aan jouw leven en geef je Hem de ruimte om heel persoonlijk tegen je te spreken. Lectio Divina of Slow Reading helpt je om je relatie met God vorm te geven.

In de vlog heb ik er al iets over verteld. Ook in deze blog wil ik je graag helpen om hiermee aan de slag te gaan. Na de algemene richtlijnen voor Lectio Divina deel ik nog een aantal persoonlijke tips met je die mij geholpen hebben om hiermee aan de slag te gaan. 

Deze blog is een bewerking van de inleiding die Nici Overduin heeft gehouden bij In de praktijk op zondag 3 februari 2019.

In de laatste 2 jaar hebben we het bij In de praktijk over een aantal geestelijke disciplines gehad. We hebben gezien dat geestelijke disciplines middelen van genade zijn. Middelen om in geloof en liefde te groeien voor God en onze naaste.

Vasten valt onder de categorie van “onthoudingen”, je doet iets niet om ruimte voor God te maken. Maar tijdens het vasten is het noodzakelijk om de een of de andere discipline erbij te doen, zoals: gebed, stilte of over Gods Woord mediteren. Vasten is geen doel op zichzelf. Het doel van vasten is God zelf en zijn transformerende kracht in en door ons heen.

Vasten is een krachtige ondersteuning voor alle andere geestelijke disciplines.

Door de Bijbel heen lezen we regelmatig over mensen die vasten. Er was altijd een reden of een doel voor dat vasten.